Vælg en side

Der er noget helt særligt ved at drage ud i naturen med vennernes selskab eller springer løs på en festival, hvor underholdning ikke er alt hvad der det ultimative, men også at være forberedt på alt, hvad det vil sige at være klædt godt på. Hvad nu, hvis din luftmadras en dag løber tør for luft? Er du klar til at stoppe festen for at finde et lager og købe en ny? Nej, det er jeg sikker på, du ikke er — og det behøver du slet ikke at være. Med enkle skridt er du klar til at håndtere hvert et lille hul, der truer med at slukke din komfortable ild under stjernerne. Lad os dykke ned og lære at lappe en luftmadras som en vaskeægte outdoor-entusiast.

Hvorfor det er vigtigt at kunne lappe

At lære at lappe en luftmadras er mere end bare en praktisk know-how, det er en færdighed, der redder dig penge og gør dit friluftsliv mere bæredygtigt. Tænk på det som at have førstehjælpssættet til dit yndlingskøretøj – du ved, at det vil gøre reparationen forholdsvis billig og hurtig i stedet for at skulle skrotte det hele og investere i en anden.

Hvis du mere har brug for et liggeunderlag, kan du kigge forbi Godt-liggeunderlag.dk og se det store udvalg.!

Skridt for skridt til den perfekte lappemission

Identificer og markér hullet

Først og fremmest, find ud af, hvor dit hul er. Det kan være trættende at downloade, men du kan ikke fikse noget, du ikke kan finde. Luftmadrasser kan være listige, og et lille lille hul kan betyde, at natten bliver kold og ubehagelig. For at finde det hul, skal du fylde din madras op med luft og lave en simpel hjemmelavet ‘leaking detector’ ved at blande sæbe i vand og spraye det over madrassen, hvor sæben begynder at boble, ved du, at du er tæt på. Tør området, og markér det med fx en tusch før du begynder at lappe.

Saml din lappesæt

For at lappe hullet skal du have det rette udstyr. Det inkluderer en vinyllim, en lappesvej og en god sliber. Du kan ofte finde disse som et samlet sæt hos dit lokale udstyrsforhandler, men husk at tjekke, at de er kompatible med din specifikke luftmadrasmodel.

På med lappen

Før du anvender limen, skal du slibe området omkring markøren for at sikre, at limen har noget at holde sig til. Når området er slebet, påfører du limen jævnt og sætter lappen fast over hullet. Pres lappen godt fast i mindst 5 minutter for at sikre, at den sidder ordentligt.

Tør tålmodigt

Vent tålmodigt i mindst 24 timer før du puster din madras op igen. Dette sikrer, at limen har hærdet ordentligt, og at lappen har fået en stærk forbindelse til luftmadrassen.

Ekstra tips til den rejsende reparerer

For at undgå fremtidige huller bør du overveje at lægge en tykkere beskyttelse under luftmadrassen, især hvis du campingplads ikke er finmasket. Desuden kan det være en god idé at medbringe flere lapper, hvis uheldet skulle ske igen, når du er ude på farten.

Opbevar altid dit lappesæt sammen med din luftmadras for at have det ved hånden i tilfælde af nødsituationer. Og husk, at det bedste værktøj for eventyreren er forberedelse. Med disse færdigheder i din rygsæk, er du ikke længere så udsat, næste gang du sover under stjernerne eller danser non-stop i flere dage på en række festivaler. Nu er du klar til det hele!